8300 de euro pentru 4 luni de armată: Care este litera mică?

Dezbateri despre politica la nivel național – Nicușor Dan, Ilie Bolojan, Călin Georgescu, George Simion, Sorin Grindeanu – PSD, PNL, USR, AUR, UDMR – Președinte, guvern, parlament, curtea constituțională – Mass-media, propagandă și știri false – Anularea alegerilor – Marile scandaluri de corupție.

Este oferta de 8300 euro chiar avantajoasă?

Puteţi selecta 1 opțiune

Vezi rezultatele

bucovineanu

8300 de euro pentru 4 luni de armată: Care este litera mică?

Mesaj de bucovineanu »

Ziarul spaniol El Economista scrie că tinerii români vor primi 8.300 de euro pentru patru luni de armată voluntară. Publicația vorbește și despre contextul de amenințare rusească în creștere, dar și despre conflictul dintre investițiile în apărare și deficitul bugetar ridicat.
Eu mă întreb:

1. Așa intenționează noul guvern să reducă deficitul? Sau pur și simplu salariile asistenților sociali (care îngrijesc o rudă sau un vecin cu handicap) — amenințați acum cu concedierea de către primari — sunt deturnate către noii recruți?

2. Oferta este într-adevăr atât de avantajoasă (8.300 de euro pentru participarea la un curs voluntar de patru luni)? Sau, odată ce ai făcut acel curs, treci automat pe lista pentru o posibilă recrutare obligatorie, ca să fii trimis pe front atunci când va începe războiul?

https://www.eleconomista.es/economia/no ... eEnoticias

Șeful armatei, Generalul Gheorhița Vlad, explică oferta pe Euronews:

Churchill 1945

Re: 8300 de euro pentru 4 luni de armată? Care este litera mică?

Mesaj de Churchill 1945 »

De ce pâine când armele sunt mai importante pentru statul-națiune?
Laszlo

Re: 8300 de euro pentru 4 luni de armată? Care este litera mică?

Mesaj de Laszlo »

:ugeek:

Daca ne dau bani, facem orice ne zice statul...
Traianus X

Ofertă capcană: Stagiu voluntar, mesaj înșelător

Mesaj de Traianus X »

Din punctul meu de vedere, este claramente vorbă de o OFERTĂ CAPCANĂ, adresată TINERILOR și familiilor nevoioase, cei mai VULNERABILI dintr un punct de vedere economic, și prin urmare cei mai susceptibili de manipulare.
  • Mesajul începe cu o ISPITĂ: O ofertă banească exorbitantă, un salariu pentru un curs de pregătire al unui tânăr recrut mai mare decât salarul unui ofițer cu vechime.

Urmează CAPCANA: Se reliefează caracterul de "STAGIU VOLUNTAR" și durată determinată de PATRU LUNI.

Care este ȚEAPA? Teapa este faptul că, odată ce ai semnat pentru acest curs aparent voluntar și pe durată determinata, treci pe PRIMA LINIE în cazul unei eventuale RECRUTARE OBLIGATORIE în caz de RĂZBOI, și acest risc îl vei asuma PE VIAȚĂ.
Din punctul meu de vedere este un exemplu în plus de cum liderii străini, ajutați de lideri noștri vânduți, nu au absolut niciun respect pentru cetațeanul român. Ei creeaza condițiile de criză și în același timp ti-oferă soluția: să dai viața pentru a justifica un anumit obiectiv de cheltuială în importul de armament american sau francez.
Scrie răspuns